3.- Cantata per Mezzosoprano i oboè

21 d’Abril de 2017

Ensamble Le Tendre Amour

Katy Elkin, oboè
Lixania Fernández, viola de gamba
Esteban Mazer, clavicèmbal

Dida Castro, Mezzosoprano

Dida Castro, mezzosoprano, va néixer a Esplugues de Llobregat i ara viu a Gent (Bèlgica). Comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Esplugues on cursa piano, guitarra, teoria musical i harmonia moderna. Posteriorment estudia tècnica vocal amb el mestre Jorge Sirena, amb qui continua treballant actualment.

Ha estat guardonada amb el premi BecaBach 2015 per la fundació Bach Zum Mitsingen per la interpretació de la música de J.S. Bach.

Ha treballat i treballa repertori i interpretació amb els mestres Osías Wilenski, Maria Neus Devesa, Viviana Salisi, Josep Buforn i Ricardo Estrada a Barcelona i Filip Martens, Inge Spinette i Jef Smits a Bèlgica.

Ha ofert diferents recitals d’Òpera, Oratori i Lied a diferents sales de concert a Bèlgica, Itàlia i Catalunya: l’Auditori Axa de Barcelona, el Reial Cercle Artístic de Barcelona, el Cercle Artístic del Liceu, i l’Arena de Montemerlo (Itàlia), Sint Baafskathedraal (Bèlgica) i altres.
Ha estat convidada a cantar en festivals com Santa Florentina, Bach Zum Mitsingen, Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera, Festival Bach de Tolosa, Festival d’Esplugues i altres.

Com a solista presenta un repertori extens d’Oratori, Mélodie, Lied i cançó i en especial d’òpera de diferents períodes.
Actualment combina la seva participació en diverses produccions amb l’activitat de concerts i recitals a Europa.

Le Tendre Amour, nom inspirat en un tema dominant als salons de la França de Luis XIV, és un reconegut Ensemble centrat en la interpretació de la música dels segles XVII i XVIII.
Te la seu a Barcelona, tot i que els seus músics provenen de diversos llocs d’Europa.

Des del seu inici, Le Tendre Amour s’ha dedicat en especial a crear programes inusuals, sempre mirant de portar la seva música a tot tipus de públic.

Ha participat en importants festivals del continent europeu i americà.

Ha gravat pel prestigiós segell francès K617 el programa de cantates sacres “Le Passage de la Mer Rouge”. També ha gravat per Catalunya Radio.

Programa

Per vuere ampliades les fotos de la col·lecció, premi sobre qualsevol foto.