2.- Arcattia College

7 d’abril de 2017

Les set Paraules de Crist a la Creu

Joan Morera i Quim Térmens, violí
Maria Morera, viola
Lluís Heras, violoncel
Enric Arquimbau, rapsoda

Programa:

Les Set Paraules de Crist a la Creu,   Joseph Haydn

J. Haydn va escriure aquesta obra tot acomplint l’encàrrec del canònic de Cadis, D. José Saénz de Santamaria. Es va estrenar l’any 1786.

  1. Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan (Lluc, 23:34)
  2. T’ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís (Lluc, 23:43)
  3. Dona, aquí tens el teu fill. Aquí tens la teva mare (Joan, 19: 26-27)
  4. Déu meu, Déu meu, per què m’has abandonat? (Mateu, 27: 46 i Marc, 15: 34)
  5. Tinc set (Joan, 19: 28)
  6. Tot s’ha complert (Joan, 19: 30)
  7. Pare, confio el meu alè a les teves mans (Lluc, 23: 46)

Arcattia és un projecte iniciat l’any 2008 com a grup de cambra versàtil. Ofereix concerts en diferents formats de cambra. La base de la formació és el trio de cordes del període clàssic, dos violins i violoncel, però també interpreta programes que van des del duet de cordes fins a la petita formació orquestral.

Des de l’inici ha realitzat concerts per tot el país i també a Costa Rica.  Fa petites residències a poblacions com Canovelles, Castellar del Vallés i Sant Feliu de Llobregat; el projecte “en residència” comporta la realització d’una petita temporada de concerts i un seguit d’activitats adreçades a la població local, a nivell escolar i social. Arcattia ha col·laborat amb el Cor Infantil Amics de la Unió i la Coral Cantiga i també ha enregistrat per Catalunya Musica.

En el nostre concert hi tenim la formació de quartet, ja que Joseph Haydn va escriure aquesta obra per orquestra i també per quartet. Els acompanya el rapsoda Enric Arquimbau que ens farà una introducció a cada de una de les set paraules.

 

Per vuere ampliades les fotos de la col·lecció, premi sobre qualsevol foto.